YGL CONVERGENCE BERHAD Melangkah ke Arah Amalan Mampan dengan Kolaborasi Rootcloud Technology (Singapore) Pte Ltd.

YGL CONVERGENCE BERHAD Melangkah ke Arah Amalan Mampan dengan Kolaborasi Rootcloud Technology (Singapore) Pte Ltd.

Pulau Pinang, 5 Oktober 2023 (Khamis)- Dalam usaha besar untuk merangkul amalan mampan dalam Bidang Alam Sekitar, Sosial, dan Tadbir Urus (ESG), YGL Convergence Berhad dengan sukacita ingin mengumumkan kerjasama dengan RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd, sebuah syarikat terkemuka dari Singapura. Kerjasama ini, berpusat untuk merangka Ekonomi MADANI, bersedia untuk memperkasakan pertumbuhan ekonomi Malaysia untuk memastikan keharmonian keseimbangan dengan perkembangan industri.

Left: YGL Convergence Berhad CEO Yeap Kong Chean, Rootcloud Technology (Singapore) PTE LTD Managing Director Ho Howe Tian.

Upacara Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) berlangsung dengan semangat yang tinggi dan optimisme. YGL Convergence Berhad diwakili oleh CEO, Encik Yeap Kong Chean, dan RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd diwakili oleh Pengarah Urusan, Encik Ho Howe Tian. Peristiwa yang bersejarah ini disaksikan oleh Ketua Pemasaran YGL Convergence Berhad, Encik Humphrey Ho Soo Wee, dan Penolong Pengarah RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd, Puan Qistina Khaizuran.

Left: Humphrey Ho Soo Wee, Tan Hoay Leng, Yeap Kong Chean, Ho Howe Tian, Qistina Khaizuran, Yong Cheng Yew

Kerjasama ini melambangkan satu titik penting dalam perjalanan YGL Convergence Berhad untuk memperkukuhkan komitmennya terhadap prinsip-prinsip ESG dalam konteks Revolusi Industri Keempat. Kerjasama dengan RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd bertujuan untuk mendorong digitalisasi dan inovasi dalam bidang Perancangan Sumber Enterprise (ERP) dan penyelesaian ESG.

Kepakaran YGL Convergence Berhad dalam pasaran Malaysia dan kemampuan teknologi canggih dan terkini dari RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd membuka jalan untuk memberikan impak transformasi dalam landskap perniagaan. Kerjasama ini dijangka akan memberikan pelbagai faedah yang tidak terhad kepada:

Transformasi Digital: Kerjasama ini akan membawa revolusi digital dengan meningkatkan sistem ERP YGL Convergence Berhad. Transformasi ini akan membolehkan operasi yang lebih lancar, peningkatan kecekapan, dan pengurangan kesan alam sekitar.

Pertumbuhan Mampan: YGL Convergence Berhad, selaras dengan kerangka Ekonomi MADANI, berkomitmen untuk memastikan pertumbuhan ekonomi Malaysia dicapai secara mampan dan bertanggungjawab. Penyelesaian ESG inovatif RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd akan memainkan peranan penting dalam mencapai matlamat ini.

Integrasi ESG: Kerjasama ini akan membolehkan YGL Convergence Berhad mengintegrasikan dengan lancar amalan ESG ke dalam operasi utamanya. Pendekatan holistik ini tidak hanya akan memupuk tanggungjawab korporat, tetapi juga akan meningkatkan reputasi syarikat sebagai warga korporat yang bertanggungjawab.

Kelebihan Bersaing: Dengan menggunakan teknologi terkini dari RootCloud Technology Pte Ltd, ia akan menjadikan YGL Convergence Berhad mendapatkan kelebihan bersaing di pasaran. Kerjasama ini akan meletakkan syarikat sebagai pemimpin industri dalam merangkul Revolusi Industri Keempat.

Impak Masyarakat: Sebagai sebahagian daripada komitmennya kepada prinsip ESG, YGL Convergence Berhad bercadang untuk memberi sumbangan positif kepada masyarakat melalui pelaksanaan inisiatif yang memberi manfaat kepada komuniti dan alam sekitar.

Encik Yeap Kong Chean, CEO YGL Convergence Berhad, mengungkapkan optimisme beliau tentang kerjasama ini, berkata, “Kerjasama ini menandakan langkah penting ke arah visi kami untuk masa depan yang mampan. Kami percaya dengan gabungan tenaga dengan RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd, kami boleh mempercepat perjalanan kami ke arah amalan perniagaan yang bertanggungjawab dan peka terhadap alam sekitar.”

Encik Ho Howe Tian, Pengarah Urusan RootCloud Technology (Singapore) Pte Ltd, menambah, “Kami sangat gembira menjadi sebahagian daripada perjalanan kelestarian YGL Convergence Berhad. Perkhimatan teknologi canggih kami akan memberi mereka keupayaan untuk mencapai matlamat ESG mereka sambil mendorong transformasi digital dan inovasi.”

Bersama-sama ini, YGL Convergence Berhad dan RootCloud Technology Pte Ltd akan bersama-sama untuk memimpin era baru amalan perniagaan yang mampan dan bertanggungjawab di Malaysia dan menetapkan piawaian bagi yang lain untuk mengikutinya.

Mengenai YGL Convergence Berhad:

YGL adalah Penyedia Perkhidmatan Perniagaan terkemuka yang mengkhususkan diri dalam industri-Industri segmen khas di Asia Pasifik, dengan produk dan perkhidmatan yang disokong oleh kepakaran domain yang kuat. YGL adalah syarikat tersenarai di Bursa Saham Malaysia dengan ibu pejabatnya di Pulau Pinang, Malaysia, dan pejabat serantau yang terletak di Malaysia, Singapura, dan Hong Kong, dengan lebih daripada 150 profesional yang terdiri daripada penasihat, jurulatih, perunding, analis, dan pengaturcara. YGL menggabungkan kepakaran domainnya dan teknologi terkini untuk membolehkan syarikat-syarikat dari pelbagai segmen industri mencapai kecekapan perniagaan.

Mengenai RootCloud Technology Pte Ltd:

ROOTCLOUD adalah penyedia perkhidmatan IoT Industri 4.0 yang mampan, khususnya di kilang-kilang Lighthouse. Dengan menggunakan Platform Rootcloud IoT Industri, pelbagai aplikasi telah dibangunkan seperti Platform Pengurusan Karbon dan Tenaga Terintegrasi (iCEP), Kamera AI Pintar dan lain-lain melalui pemodelan dan visualisasi data. Dengan lebih daripada 1,000 profesional di seluruh dunia, Rootcloud telah dipilih ke dalam Gartner Magic Quadrant sejak tahun 2019.

Close Menu